در این مطلب سعی شده است تفاوت پمپ افقی و عمودی دستگاه های ماشین سازی صفاری را برای مصرف کنندگان عزیز شرح دهیم.
پُمپ یا تُلُمبه، (به انگلیسی: Pump) وسیلهای است که به روش مکانیکی، سیالات (گازها و مایعات) را جابجا میکند. پمپها بر اساس سازوکار جابجایی سیالات به سه گروه عمده تقسیم میشوند: بالابر مستقیم (Direct Lift)، جابجایی (Displacement) و گرانشی.
پمپها کاربردهای فراوانی در صنعت و حتی در وسایل نقلیه دارند. مانند پمپ بنزین یا پمپ آب خودرو تا پمپهای بزرگ برای پر کردن حوضچههای تعمیر کشتی. در سال ۲۰۱۹ اندازه بازار جهانی پمپهای صنعتی برابر ۶۲٫۶ میلیارد دلار ارزیابی شدهاست و انتظار میرود با نرخ رشد مرکب سالانه ۵٫۹٪ در دوره پیشبینی گسترش یابد و در سال ۲۰۲۷ به ۹۹٫۳ میلیارد دلار برسد.
تعریف پمپ
بهطور کلی پمپ به دستگاهی گفته میشود که انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی گرفته و به سیالی که از آن عبور میکند، انتقال دهد. در نتیجه، انرژی سیال پس از خروج از این دستگاه (پمپ) افزایش مییابد. در پمپها تغییرات انرژی سیال همواره به صورت تغییر فشار سیال مشاهده میگردد. از پمپها برای انتقال سیال به یک ارتفاع معین یا جابجایی آن در یک سامانه لولهکشی یا هیدرولیک برای انجام کار مانند بالابرهای هیدرولیکی استفاده مینمایند. به عبارت کلی تر، پمپ دستگاهی است که سیالات غیرقابل تراکم را از یک نقطه به نقطهای دیگر جابجا مینماید.
پمپ عمودی
این نمونه پمپها به صورت غرق آبی در داخل دستگاه قرار می گیرد. دارای باکسی جداگانه برای پمپ می باشد. این نمونه پمپ ها به خاطر نوع قرار گیری در دستگاه، فشاری بالاتر از پمپ های افقی را دارا می باشد. دسترسی بسیار راحت به پمپ و دینام را ارائه می دهد. به خاطر نوع ساختارش بدون فیبر و فنر می باشد. استهلاک موجود در پمپ های افقی را برطرف کرده است.
پمپ افقی
در این نمونه پمپ،دستگاه ها فضای کمتری را اشغال میکند. پمپ به صورت افقی در زیردستگاه قرار می گیرد. فشاری متناسب و پرقدرت را ارائه می دهد. استهلاک این نمونه پمپ به خاطر نوع پمپ و قرارگیری پمپ فیبر و فنر می باشد. (فیبر و فنر قطعه ای کوچک بین پروانه و دینام دستگاه است. که اجازه ورود آب به دینام را نمی دهد). بستگی به کارکرد و دمای آب عمر متوسط فیبر و فنر 1 سال است. این نمونه پمپ بیرون از آب قرار می گیرد.